Boris Švegelj

Kljub veliki želji do sedaj ni imel časa in znanja za lepo urejeno zelenico.

Domov / Zelenica / Ustavimo mah in zapolnimo prazna mesta

17 . mar

Ustavimo mah in zapolnimo prazna mesta


Mah je ena izmed največjih nadlog lepe trate. Če ne želimo, da se preveč razraste, ga moramo zatirati pravočasno in sproti, najbolj učinkovito pa je to spomladi in jeseni. Po odstranitvi odmrlega mahu moramo poskrbeti tudi za nastala prazna mesta, pri čemer si lahko pomagamo s takšno travno mešanico, ki bo skalila hitreje in tako prehitela mah in plevel.

STOP mah

Težave z mahom bomo odpravili s specialnim gnojilom STOP mah, ki preprečuje razvoj mahu v trati ter poskrbi, da se prazna mesta hitro zapolnijo. Po uporabi mah počrni in odmre v roku 14 dni, odstranimo pa ga s pomočjo grabelj ali prezračevalnika.

Sredstvo za uničevanju mahu vsebuje železo, zato moramo paziti na madeže na okrasnih kamnih, potkah, robnikih in tudi na naših oblačilih. Z omenjenih površin najprej pometemo ostanke uporabljenega sredstva, šele nato zalijemo.

Posebna travna mešanica Substral SOS

Prazna mesta, ki so nastala po odstranitvi mahu, hitro zapolnimo z dosejevanjem in tako prehitimo mah in plevel. Uporabimo Substral SOS travno mešanico, ki je zaradi kombinacije rastnega substrata, začetnega gnojila in travnih semen odlična za dosejevanje in zgoščevanje trate. Posebnost je njena sestava, saj vsebuje posebno trpežno ljuljko (mnogocvetna trava). Seme je zelene barve in tako nezanimivo za ptice, v oblogi semena pa se nahajajo hranilne snovi, ki pomagajo semenu, da hitreje skali (kali že pri temperaturi 6°C).
Oddaj komentar

image

Največji dar vrta je obnovitev vseh petih čutov.

Hanna Rion

Si želiš prejemati vrtnarske nasvete in informacije o popustih?

Ikona poštePrijavi se na E-novice!

Kuverta

Že vrtnariš?

Prijavi se na prejemanje e-novičk in spremljaj naše vrtičkarje in Substralove strokovnjake.

Redno te bomo obveščali o naših vrtnarskih podvigih, ti pomagali z veliko koristnimi vrtnarskimi nasveti in poskrbeli za številne ugodne nakupe.

Zapri okno