Aleksandra Lah Šteblaj

Rada imam delo na vrtu,
sveže doma pridelane zelenjave pa se veseli vsa družina.

Domov / Tradicionalni vrt / Posaditev krompirja

13 . apr

Posaditev krompirja


Katero sorto krompirja izbrati, koliko časa ga kalimo in kako pripravimo gredico za sajenje krompirja? Substralov agronom Janez Čuk in Substralova vrtnarka sta posadila zgodnjo sorto Dita, ki je odporna na bolezni.

Krompir smo predhodno 14 dni kalili v svetlem in toplem prostoru (20®C). Posadili smo sorto Dita, ki je zelo odporna na bolezni in se dobro skladišči. Je solatni tip krompirja in zelo dobrega okusa.

Na gredici smo izkopali manjše jarke, v njih nasuli konjski gnoj v peletih (krompir ima rad dobro pognojeno zemljo) in zemljo za visoke grede in vrt ter posadili krompir, pri čemer smo kalčke obrnili navzgor.

Jarka smo zasuli in po vrhu dodali še univerzalno mineralno gnojilo Grunkorn, ki bo delovalo hitreje kot konjski gnoj. Na koncu smo dobro zalili.

Naturen BIO konjski gnoj v peletih

Že pripravljeno gnojilo iz konjskih fig v peletih vrhunske kakovosti. Sestavine ne prihajajo iz farmske reje, zato je brez plevelov. Primeren za osnovno začetno gnojenje ob sejanju in sajenju. Nanaša se enostavno in izboljšuj strukturo tal ter pospešuje nastajanje humusa.

Naturen BIO substrat za visoke grede in vrt

Zračen substrat iz povsem naravnih sestavin in z nizko vsebnostjo šote. Idealna izbira za optimalno rast rastlin v visokih gredah in na vrtu. Zagotavlja optimalno oskrbo z vodo in hranili.

Substral Grünkorn univerzalno gnojilo za vrt

Kakovostno mineralno in okolju prijazno gnojilo z dolgotrajnim delovanjem. Primerno za vse rastline na vrtu in v posodah, za sadno in okrasno drevje, zelenjavo, zelišča, iglavce, trato, živo mejo in okrasne grmovnice. Če ne želite razmišljati o tem, kakšna gnojila na vrtu potrebujete, imate manjše površine in ni racionalno kupovati specialna gnojila za vsako rastlino posebej, je najboljša odločitev Grünkorn. Sestavljen je tako, da vsebuje ključna hranila za vse rastline, hkrati ne vsebuje nitratov, hranila so v rastlinam lahko dostopni obliki, zato boste rezultate gnojenja videli zelo hitro.


Oddaj komentar

image

Največji dar vrta je obnovitev vseh petih čutov.

Hanna Rion

Si želiš prejemati vrtnarske nasvete in informacije o popustih?

Ikona poštePrijavi se na E-novice!

Kuverta

Že vrtnariš?

Prijavi se na prejemanje e-novičk in spremljaj naše vrtičkarje in Substralove strokovnjake.

Redno te bomo obveščali o naših vrtnarskih podvigih, ti pomagali z veliko koristnimi vrtnarskimi nasveti in poskrbeli za številne ugodne nakupe.

Zapri okno