Boris Švegelj

Kljub veliki želji do sedaj ni imel časa in znanja za lepo urejeno zelenico.

Domov / Zelenica / Kako zapolnimo prazna mesta in izboljšamo zelenico

16 . mar

Kako zapolnimo prazna mesta in izboljšamo zelenico


Katero travno mešanico izbrati? Kaj narediti, da si bo trata po prezračevanju hitro opomogla in kako zapolniti prazna mesta? Borisov raznolik in razgiban travni teren je odličen za prikaz uporabe različnih travnih mešanic.

Da si bo Borisova trata po prezračevanju hitreje opomogla in zgostila, smo uporabili Substralovo gnojilo START za trato z dolgotrajnim delovanjem (deluje do 3 mesece), ki je okolju prijazno, saj ne prihaja do izpiranja hranil v podtalnico in s tem onesnaževanja.

Ker ima Boris veliko zelenico, raznolik teren in veliko golih mest po prezračevanju, smo uporabili različne namenske travne mešanice. Vse travne mešanice smo zmešali s Substralovim gnojilom START in enakomerno nanesli s trosilnikom. Substral START je edino gnojilo, ki ga lahko nanesemo ob sejanju ali na mlajšo travo od 6 mesecev.

Tam, kjer se radi igrajo otroci in kužki, smo uporabili travno mešanico Šport in špas, ki je primerna za visoke obremenitve. Za bivalni del zelenice smo uporabili posebej trpežno travno mešanico PRP. Za manjša popolnoma gola mesta smo izbrali prvo pomoč za travo, za senčne predele pa posebno travno mešanico Senca sonce.

Travna mešanica Substral SOS je odlična za dosejevanje in zgoščevanje trate po prezračevanju.

Substral seme senca in sonce za gosto dekorativno trato v senci in na soncu. Hitro kali, vse Substralove travne mešanice pa so zaradi zaščite pred pticami zelene barve.

Substral seme šport in špas je  vsestranska in trpežna travna mešanica za gosto trato in bolj obremenjene površine, namenjene igri in drugimi aktivnostmi na trati.

Substral seme RPR je samoobnavljajoča travna mešanica, ki izjemno dobro prenaša visoke obremenitve (šport, igrišča) in sonce.

Nato smo vse skupaj zalili, Substralov strokovnjak pa je Borisu svetoval zalivanje vsak drugi dan, vsaj 2 uri.


1 komentar
  • Avatar
    Robert , maj 13 Odgovori

    V bauhausu so mi priporocili po hudi zimi obnoviti travo z nachsat semeni trave.ravno tako so rekli da bo v 4 dneh vzklila. Na obstojeco travo 100 m2 sem po predhodnem prezracevanju posadil 2 skatle semena in jih povaljal z valarjem. Po dolgem casu je nekaj zraslo ceprav je bil dez skoraj vsak dan je trava slaba in vsa raznih barv ceprav je bila moja trava predhodna 2 leti nazaj polozena kot tepih je zdaj slaba in ni v radost kot bi clovek pricakoval. Obcutek je da vse kar je novega zraslo podobno travi kot cevke listki in svetlejse barve .Ali e to vasa trava ?


  • Oddaj komentar

image

Največji dar vrta je obnovitev vseh petih čutov.

Hanna Rion

Si želiš prejemati vrtnarske nasvete in informacije o popustih?

Ikona poštePrijavi se na E-novice!

Kuverta

Že vrtnariš?

Prijavi se na prejemanje e-novičk in spremljaj naše vrtičkarje in Substralove strokovnjake.

Redno te bomo obveščali o naših vrtnarskih podvigih, ti pomagali z veliko koristnimi vrtnarskimi nasveti in poskrbeli za številne ugodne nakupe.

Zapri okno