Domov / O projektu

O projektu

V nagradnem natečaju smo izbrali štiri neizkušene vrtnarske navdušence, ki so postali Substralovi vrtičkarji. Vrtnarili bodo pod mentorstvom Substralovih strokovnjakov, nam o svojih vrtnarskih podvigih poročali in svoje novo pridobljeno znanje delili z vsemi vami.

Spoznajte Substralove vrtičkarje

V nagradnem natečaju smo izbrali 4 vrtnarske navdušence, ki vrtnarijo pod mentorstvom strokovnjakom in nam o tem poročajo.

Boris Švegelj

Kljub veliki želji do sedaj ni imel časa in znanja za lepo urejeno zelenico.

Boris Švegelj v tem vrtnarskem natečaju brani moško čast in se veseli lepo urejene zelenice, ki mu jo bodo uredili Substralovi strokovnjaki. Z družino se je v hišo preselil, ker je želel, da otroci odraščajo v naravi, njihovi posvojeni kužki pa imajo tako dovolj prostora za brezskrbno tekanje. Ker za lepo urejeno zelenico do sedaj ni imel veliko časa in znanja, željo pa veliko, je zmaga v natečaju prišla kot naročena. Zahteven teren in nagajivi hišni ljubljenčki bodo strokovnjakom zagotovo povzročali kar nekaj izzivov, zato bodo njegova vrtnarska poročanja še posebej zanimiva.

Nasveti za zelenico

Ema Salčinovič

Ljubiteljica vsega lepega si tudi za svoje balkonske rastline želi nekaj posebnega.

Ema Salčinovič je mlada vsestranska umetnica, ki se je pred kratkim s fantom preselila v novo stanovanje in kot ljubiteljica vsega lepega si tudi za svoj balkon želi nekaj posebnega. Oblikovalka oblačil in nakita se je v natečaj prijavila, ker si želi, da bi bil njen balkonski kotiček moderen, dišeč in tudi uporaben. Ker nima veliko izkušenj z vrtnarjenjem, ji bodo pri tem pomagali Substralovi strokovnjaki, ona pa nas bo redno obveščala o svojem umetniškem vrtnarskem ustvarjanju.

Nasveti za balkon

Aleksandra Lah Šteblaj

Rada imam delo na vrtu, sveže doma pridelane zelenjave pa se veseli vsa družina.

Aleksandra Lah Šteblaj ima že nekaj vrtnarskih izkušenj, saj je pred selitvijo v blok že obdelovala lasten vrt. V nagradni natečaj se je prijavila, ker je pogrešala delo na vrtu in svežo, doma pridelano zelenjavo. Za Bežigradom v Ljubljani smo ji uredili vrtiček, na katerem bo za svoje otroke in vnuke pridelovala zelenjavo in dišavnice, pri tem pa ji bodo svetovali Substralovi strokovnjaki.

Spremljajte njene koristne vrtnarske nasvete!

Nasveti za tradicionalni vrt

Ana Tekavčič

Svojima otrokoma želim zagotoviti najboljše, svežo doma pridelano hrano.

Ana Tekavčič je mama dveh malih nadebudnežev, ki si je že dolgo želela svoj vrt. Svojima otrokoma želi zagotoviti svežo, doma pridelano zelenjavo in ju naučiti, da je samooskrba pomembna. V nagradnem natečaju se ji je uresničila želja in pod mentorstvom Substralovih strokovnjakov bo vrtnarila po ekoloških načelih. Za Bežigradom v Ljubljani smo ji uredili vrtiček, na katerem bo pridelovala zelenjavo in dišavnice, spoznavala modrosti vrtnarskih mojstrov ter le-te delila naprej z vami.

Spremljajte njene koristne in zanimive nasvete za EKO vrtnarjenje!

Nasveti za EKO vrt

Več o projektu

Vrtnarski začetki so težki, zato bomo novopečenim vrtnarjem pomagali na vseh področjih!

Substralovi strokovnjaki jim bodo izdelali zasaditveni načrt in pri tem upoštevali njihove želje in vse potrebne dejavnike pri načrtovanju zasaditve.

Priskrbeli jim bomo vsa potrebna semena in sadike, jim uredili zasaditev ter jih čez celotno sezono oskrbovali z izdelki za nego rastlin in zaščito pred škodljivci. Substralovi vrtičkarji bodo skrbeli za svoje rastline po nasvetih agronoma, se veliko naučili o vrtnarjenju in ob tem neizmerno zabavali ter seveda uživali sadove svojega pridelka.

Substralovim vrtičkarjem bosta pri zelenih izzivih pomagala Substralova strokovnjaka.

Z enostavnimi in učinkovitimi vrtnarskimi nasveti bosta razkrivala skrivnosti uporabe izdelkov blagovnih znamk Substral in vrtičkarjem pomagala do bogatega pridelka, omamno cvetočih okrasnic in najbolj zelene trate.

Janez Čuk je diplomirani agronom in je celotno poslovno strokovno kariero v stiku z ljubiteljskimi vrtičkarji, zato so njegovi nasveti, ki so plod strokovnega znanja in lastnih izkušenj, enostavni, uporabni in učinkoviti.

Marko Kos je po izobrazbi ekonomist, mu pa njegove čudežne roke za rastlinice zavidajo prav vsi vrtičkarji. Več kot 20 let sodeluje pri testiranju izdelkov Substralovih blagovnih znamk in pozna najmanjše skrivnosti njihove uporabe.

Substralovi vrtičkarji bodo svoje novo pridobljeno vrtnarsko znanje delili z vami.

S svojih vrtičkov bodo redno poročali o svojih vrtnarskih podvigih in skupaj z agronomom pripravljali koristne vrtnarske nasvete za raznorazne zelene izzive.

Poleg vrtnarskih nasvetov bodo skrbeli tudi za ugodne vrtnarske nakupe. V sodelovanju z različnimi prodajnimi mesti bodo pripravljali popuste na izbrane Substralove izdelke.

Vrtičkarje boste lahko spremljali tudi na Facebook strani Substral Slovenija ali pa se prijavite na e-novice, da boste njihove vrtnarske nasvete in obvestila tedensko prejemali kar na vaš elektronski naslov.

image

Največji dar vrta je obnovitev vseh petih čutov.

Hanna Rion

Si želiš prejemati vrtnarske nasvete in informacije o popustih?

Ikona poštePrijavi se na E-novice!

Kuverta

Že vrtnariš?

Prijavi se na prejemanje e-novičk in spremljaj naše vrtičkarje in Substralove strokovnjake.

Redno te bomo obveščali o naših vrtnarskih podvigih, ti pomagali z veliko koristnimi vrtnarskimi nasveti in poskrbeli za številne ugodne nakupe.

Zapri okno