Ana Tekavčič

Svojima otrokoma želim
zagotoviti najboljše, svežo doma pridelano hrano.

Domov / Eko vrt / Anina pomladanska zasaditev vrtnice

01 . apr

Anina pomladanska zasaditev vrtnice


Če vrtnice nismo posadili jeseni, lahko to storimo tudi sedaj, najbolje do sredine aprila.

Potrebujejo sončen in zračen prostor, najbolje na mestu, kjer stalno piha, saj veter zmanjšuje nevarnost napada uši. Uspevajo v vseh vrstah tal, vendar so zelo zahtevne glede kakovosti zemlje, ki mora bogata, rahlo kisla (pH 6,5) in ne prevlažna. Vrtnice ne sadimo na mesta, kjer so že bile vrtnice, edino če bomo pred tem zamenjali celotno zemljo.

Vrtnico smo posadili v sadilno jamo velikosti 50 x 50 x 50 cm, pri čemer smo upoštevali, da morajo korenine imeti dovolj prostora.  Da bo vrtnica zaščitena pred voluharjem in drugimi glodavci, smo v jamo položili tudi mrežo za zaščito.

V jamo smo nasuli zemljo za vrt, v katero smo predhodno dodali vlakna iz kamene volne, ki zadržujejo vlago, gnojilo za vrtnice ter obstoječo zemljo.

Naturen BIO gnojilo za vrtnice - organsko-mineralno in okolju prijazno gnojilo z dolgotrajnim delovanjem, primerno za vse vrste vrtnic.

 

Naturen BIO substrat za visoke grede in vrt

Zračen substrat iz povsem naravnih sestavin. Idealna izbira za optimalno rast, oskrbo z vodo in hranili.

 Sadike ne smemo potiskati proti dnu, temveč previdno nasujemo zemljo med korenine. Cepljeno mesto na rastlini je občutljivo, zato ga zakopljemo 3 do 4 cm globoko v zemljo, saj nepravilen položaj lahko povzroči ohlapno rast.

 Ko smo vrtnico posadili, smo mrežo za voluharja na vrhu stisnili skupaj, dobro pohodili, zalili ter zemljo, zaradi zaščite, prekrili s slamo.


Oddaj komentar

image

Največji dar vrta je obnovitev vseh petih čutov.

Hanna Rion

Si želiš prejemati vrtnarske nasvete in informacije o popustih?

Ikona poštePrijavi se na E-novice!

Kuverta

Že vrtnariš?

Prijavi se na prejemanje e-novičk in spremljaj naše vrtičkarje in Substralove strokovnjake.

Redno te bomo obveščali o naših vrtnarskih podvigih, ti pomagali z veliko koristnimi vrtnarskimi nasveti in poskrbeli za številne ugodne nakupe.

Zapri okno